+04 0725 928 653
     
Autentificare / Cont nou / Cos:   0 produse

Intrebari Frecvente

Bun venit la Voiajor.net

Cine este Voiajor.net?

Voiajor.net este recunoscut la nivel global ca fiind broker in intermiedierea vanzarii porumbeilor voiajori si sursa importanta de stiri despre porumbei din lume.

Activitatile noastre sunt :

 • ziar online
 • brokeraj exclusiv online si offline a porumbeilor de calitate
 • organizarea de licitatii publice in care sunt prezenti porumbei de calitate
 • agentie de management pentru crescatorii

Voiajor.net a fost fondat in anul 2000 de catre Marta Daniel, la inceput fiind un proiect-hobby unde erau colectate informatii despre tot ceea ce insemna sportul columbofil. Mai tarziu Voiajor.net avea sa devina un adevarat nume in sportul columbofil mondial.

Este Voiajor.net un partener de incredere?

Da, Voiajor.net este un partener de incredere recunoscut astfel de catre numerosii clienti din toata lumea.

Principiile noastre de baza sunt:

 • transparenta: suntem transparenti in tot ceea ce facem. Oamenii sunt intotdeauna bineveniti sa viziteze compania noastra si sa primeasca un tur ghidat gratuit si sa discute cu personalul nostru pentru a intelege mai bine procesul si modul in care lucram.
 • relatii pe termen lung: cautam sa construim relatii pe termen lung si nu ne pasa de profitul pe termen scurt. Obtinem satisfactie de la clientii fericiti si de la rezolvarea problemelor in cazul in care acestea apar.
 • grija: ne pasa de oameni, de cumparatorii nostri, de furnizori, de personalul nostru si de toate celelalte parti interesate care sunt conectate cu noi.
 • incredere: lucram doar cu crescatori de incredere si angajam doar oameni de incredere.

De ce sa licitezi in licitatiile Voiajor.net?

Inregistrare & Aprobare

De ce trebuie sa ma inregistrez pentru a putea licita?

Trebuie sa inregistrezi un cont pentru a putea licita in licitatiile noastre online. Dupa inregistrare, contul tau va trebui mai intai sa fie aprobat de echipa Voiajor.net ca apoi sa poti face oferte. Este permis doar un singur cont per persoana.

Daca vrei doar sa privesti licitatiile fara a face oferte, nu trebuie sa te inregistrezi.

Cum pot crea un cont si care sunt pasii urmatori?

Te poti inregistra aici sau contacteaza-ne pentru ajutor.

Odata ce esti inregistrat, unul dintre membrii echipei Voiajor.net te va contacta telefonic pentru a-ti activa contul si pentru a stabili impreuna un buget de licitare. Odata ce contul tau este aprobat, poti incepe sa plasezi oferte ce se incadreaza in limita de buget.

De ce este necesara aprobarea contului meu inainte ca sa pot licita?

Pentru a ne asigura ca fiecare oferta pe care o plasezi este legitima, aveti nevoie de aprobare inainte de a licita. Trebuie sa ne ceri permisiunea o singura data pentru a activa acest lucru.

Va vom suna personal pentru a va confirma inregistrarea si va vom pune mai multe intrebari ca verificare a istoricului pentru a garanta onestitatea ofertelor dvs. Poate dura pana la 48 de ore inainte de a primi permisiunea de a licita. in anumite circumstante, acest lucru poate dura mai mult din cauza sarbatorilor. Prin urmare, va sfatuim sa solicitati permisiunea cu mult inainte in timp ce doriti sa licitati pentru un anumit porumbel. in orice caz, contactam intotdeauna noii utilizatori pentru a-si aproba conturile de licitare inainte de sfarsitul fiecarei licitatii.

Dupa aprobare, vom stabili si bugetul dvs. de licitare. Acest buget reprezinta suma totala in EUR pe care o puteti cheltui in fiecare weekend de licitatie. Puteti verifica oricand marirea bugetului in profilul licitatiei.

in unele cazuri, de exemplu, daca sunteti dintr-o tara cu care nu avem prea multe experiente, este posibil sa va cerem o depunere inainte de a va aproba contul.

in cazul in care doriti sa licitati pentru un porumbel imediat, ne poti contacta pentru ajutor.

Mi-am uitat parola. Ce trebuie sa fac?

Poti solicita o noua parola aici.

inca intampini probleme cu parola? Contacteaza-ne.

Licitare

Cum pot plasa o oferta?

in timp ce esti autentificat cu contul tau, poti plasa o oferta facand click pe butonul "Liciteaza". Poti completa oferta sau comanda de cumparare apoi fa click pe "Plaseaza oferta".

De indata ce confirmi oferta facand click pe butonul "Confirma oferta", ea va fi inregistrata.

Vei fi notificat prin SMS sau email atunci cand cineva a oferit mai mult decat tine. Daca nu ai activate aceste notificari, le poti activa vizitand pagina Profil.

Licitarea incepe de la 200 de Euro.

IMPORTANT

Daca intampini probleme la licitare, sau doresti sa licitezi prin telefon, te rugam sa ne contactezi.

Cat dureaza o licitatie?

O licitatie online dureaza de obicei 2 saptamani.

Pot manui porumbelul pe care il licitez?

Fiind o licitatie online, nu poti manui porumbelul in realitate inainte de cumparare. Prin folosirea pozelor de inalta calitate, Controlul de Calitate Voiajor.net, si in unele cazuri videoclipuri, va oferim cele mai detaliate descrieri are porumbelului posibile.

in unele cazuri este posibila vizitarea si vizualizarea porumbelului. Ne poti contacta oricand sa intrebi daca este posibil.

Ce este o comanda de cumparare?

Prin emiterea unei comenzi de cumparare, informezi sistemul nostru despre suma maxima pe care esti disponibil sa o licitezi pentru un anumit porumbel. in cazul in care primim o oferta mai mare decat oferta ta actuala, dar ea este egala sau mai mica decat comanda ta de cumparare, sistemul nostru va licita automat mai mult decat oferta competitorului, iar cea mai mare oferta va fi din nou a ta.

O comanda de cumparare va avea mereu prioritate in cazul unei licitatii populare. Asta inseamna ca o comanda de cumparare in valoare de 2,000 EURO va castiga mereu in fata unei oferte de licitare normala cu aceiasi valoare de 2,000 EURO.

Atunci cand exista comenzi de cumparare cu valori egale, se va declara castigator cel ce a plasat primul comanda de cumparare.

Comanda ta de cumparare nu este vizibila niciodata altor vizitatori/cumparatori. Comanda de cumparare de pe site-ul nostru este vizibila doar tie.

IMPORTANT

 • Daca intampini probleme, sau preferi sa plasezi o comanda de cumparare telefonic, te rugam sa ne contactezi.
 • Pentru modificari la comenda plasata va rugam sa ne contactezi.

Este garantat sexul porumbeilor prezentati pe site?

Toate pasarile tinere (pentru sezonul de licitatie 2018-2019, un porumbel din 2018-19 este considerat o pasare tanara, pentru sezonul 2019-2020, un porumbel din 2019-20 este o considerat pasare tanara etc.) care sunt vandute pe Voiajor.net sunt supuse un test ADN pentru a le determina sexul, ceea ce inseamna ca sexul lor este garantat. Exista cateva exceptii:

 • Pasarile tinere care nu sunt vandute de crescatorul care a reprodus porumbelul.

Acesti porumbei nu sunt vanduti in mod implicit cu un certificat ADN. Evident, pasarile batrane au avut sexul stabilit mai devreme.

Cand sunt prelungiti timpii in licitatii?

Atunci cand se face o noua oferta pentru un anumit porumbel in ultimele 5 minute de la ora incheierii licitatiei, ora de incheiere a licitarii pentru respectivul porumbel va fi prelungita cu inca 5 minute.

De exemplu:

 • Licitatia a fost setata sa se incheie la ora 17:00. O oferta pentru un anumit porumbel este facuta la ora 16:57.
 • Licitarea acelui porumbel este automat prelungita pana la ora 17:05, in timp ce licitarea pentru ceilalti porumbei prezenti care nu primesc nicio oferta in ultimele 5 minute, se va incheia la tot la 17:00.

Cum imi pot schimba numele de ofertant?

Daca vrei sa-ti schimbi numele de ofertant poti merge la pagina "Setari Profil" .

Te rugam sa retii ca nu poti licita cu acest nume pana cand nu este acceptat de un administrator. intre timp, poti continua sa licitezi cu numele curent.

De asemenea, nu poti schimba numele de ofertant atunci cand ai plasat o oferta in licitatiile ce se afla in derulare.

Nu sunt acceptate nume ce sunt provocatoarea, ori contin numele altei persoane. Cuvantul ‘Voiajor.net’ este de asemenea interzis.

Este TVA-ul inclus in suma ofertei mele de licitare?

Nu, TVA-ul nu este inclus. 19% TVA va fi adaugat la factura fiscala in caz ca vei castiga licitatia respectiva.

TVA-ul nu este aplicabil daca esti rezidentul unei tari non-UE in care se expediaza porumbeii la o adresa de livrare in afara UE cu documente de export valabile.

Buget

Ce este bugetul de licitare si cum pot sa-l maresc?

Bugetul tau de licitare este suma totala in EUR pe care o poti cheltui simultan in toate licitatiile active. Poti verifica oricand soldul bugetului in profilul licitatiei.

Daca doresti sa maresti bugetul, te rugam sa contactezi Voiajor.net sau agentul de vanzari local.

Why do we work with an auction budget?

Firstly, we want to protect you, as a buyer, by letting you decide for yourself where your own limits are regarding bidding. Moreover, we, as sellers, want to avoid having pigeons not being paid because bidders bid above their limits.

How is the "available budget" calculated?

When you surf to your auction profile you will see the terms "total budget" & "available budget". The total budget is the budget that the auction manager has set for you.

Now, how is the available budget calculated?

Available budget = your total budget minus current highest bids, current buy orders & purchases from the last 3 days.

 

 

An example to clarify:

Jan has a total budget of 20,000 euros. Last weekend he bought a pigeon at an online auction on Voiajor.net for 1,500 euros & currently he also has the highest bid (700 euros) in an auction that ends the upcoming weekend. Jan checks his available budget on Tuesday & sees that there is still 17,800 available budget (20,000-1,500-700 EUR).

When Jan decides on Thursday to check again how much available budget he has, he will see that the budget is 19,300 euros (the purchase of the past weekend has been processed & paid).

Alerte si Comunicare

Cum primesc o notificare daca am fost supralicitat?

Daca cineva a oferit mai mult de cat tine poti fi notificat via mesaj text(SMS) sau email. Daca nu ai activate aceste notificari deja, le poti activa vizitand profilul de licitatie.

Primirea SMS-urilor sau a email-urilor este gratis, oriunde in lume.

Nota: nu garantam primirea sms-urilor deoarece mai exista si probleme cu semnalul telefonic. Cel mai sigur este sa-ti verifici profilul pentru a vedea daca nu ai fost supralicitat.

Pot sa fiu notificat atunci cand incepe o licitatie de care sunt interesat?

Da, pentru asta poti utiliza sistemul nostru numit ‘alerte’. Atunci cand accesezi prezentarea generala a licitatiilor planificate, vei vedea un clopot la fiecare licitatie. Cand dai click pe acest clopot, vei fi informat cand incepe licitatia respectiva.

Unde imi pot schimba numarul de telefon?

iti poti schimba numarul de telefon vizitand pagina "Profil de licitatie" . Va trebui sa iti revalidezi numarul de telefon introducand pe site codul trimis de noi catre noul tau numar.

Licitatiile Mele

Unde pot vedea sau modifica detaliile contului meu?

Detaliile contului tau sunt afisate pe pagina profilului de licitatie.

Unde pot vedea ofertele pe care le-am facut?

O prezentare generala a ofertelor tale poate fi gasita pe pagina "Ofertele mele" din Profilul de Licitatie si in antetul fiecarei pagini via "Favorite".

Retine ca acestea sunt ofertele plasate de tine in licitatiile ce se afla in derulare.

Unde pot sa gasesc o prezentare generala a achizitiilor mele pe Voiajor.net?

Atunci cand faci click pe ‘Contul meu’, o sa gasesti butonul ‘Achizitiile mele’. Acolo vei vedea o prezentare generala a tuturor achizitiilor tale, de asemenea poti vedea sau descarca fotografiile, certificatele ADN, si pedigree-le porumbeilor achizitionati.

Pot avea mai multe adrese de facturare?

Da, adaugarea mai multor adrese de facturare este posibila. De exemplu, poti alege sa ai mai multe adrese de facturare atunci cand alegi sa cumperi porumbei atat pentru uz personal cat si pentru vreo companie detinuta. (atentie: se poate aplica TVA)

in timp ce licitezi, vei fi intrebat pe care adresa doresti ca porumbelul sa fie facturat, in caz ca esti castigator.

Fiecare adresa de facturare va fi verificata si autorizata de administratorii nostri de licitatie.

Pot avea mai multe adrese de livrare?

Da, se pot adauga mai multe adrese de livrare.

Atunci cand faci o oferta, poti selecta adresa de livrare unde vrei ca porumbelul sa fie trimis, in caz ca iesi castigator. Departamentul nostru de logistica va confirma acea adresa inainte de a trimite porumbelul.

Te rugam sa retii ca atunci cand adresa ta de facturare se afla in afara UE si adresa de livrare se afla in interiorul UE, TVA va fi adaugat la suma de licitare.

Plata

Cum este calculat pretul de cumparare?

Pretul de cumparare este format din:

 • suma ofertei tale castigatoare
 • TVA-ul statului Roman de 19% (daca este aplicabil)

Toate sumele sunt afisate in EURO.

NU sunt incluse in pretul de cumparare:

 • alte taxe si impozite
 • alte costuri(costuri bancare, etc)
 • costurile de transport

Termeni de plata

Factura trebuie platita integral in termen de 7 zile calendaristice de la data facturarii, indiferent de data transportului.

Un porumbel va fi expediat / poate fi ridicat numai dupa ce Voiajor.net a primit plata integrala in contul sau bancar.

Preferam platile in euro pentru a evita pierderile datorate schimburilor valutare.

Rate de schimb valutar

Preturile porumbeilor prezenti in licitatii sunt exprimate in EURO. Cursul de schimb valutar de la moneda ta straina la EURO poate oscila. Cursul actual de schimb este in concordanta cu politicile bancilor.

Calculeaza-ti cursul de schimb valutar preferat catre Euro pe situri cum sunt www.cursbnr.ro

Plati si taxe (transfer bancar si card de credit)

Daca cumperi un porumbel prin Voiajor.net, vei primi o factura fiscala. Facturile sunt trimise prin e-mail in prima zi de luni dupa incheierea licitatiei.

 

Poti plati factura utilizand una dintre urmatoarele metode:

 

 • transfer bancar in contul nostru bancar din Belgia (nota: taxele pentru transfer bancar sunt pe cheltuiala cumparatorului)

 • plata catre agentul local de vanzari (te rugam sa contactezi agentul tau.)

 • plata cu cardul de credit: Visa, MasterCard (nota: taxele suplimentare de card de credit de 2,5% sunt pe cheltuiala cumparatorului)

 

Este TVA-ul inclus in suma ofertei mele de licitare?

Nu, TVA-ul nu este inclus. 19% TVA va fi adaugat la factura fiscala in caz ca vei castiga licitatia respectiva.

TVA-ul nu este aplicabil daca esti rezidentul unei tari non-UE in care se expediaza porumbeii la o adresa de livrare in afara UE cu documente de export valabile.

 

Transport

Cum pot sa primesc porumbeii cumparati?

Dupa ce un porumbel a fost achitat, sunt cateva metode diferite de intrarea in posesie a acestuia.

Prima dintre ele este preluarea personala de la sediul Voiajor.net.

IMPORTANT

 • Voiajor.net nu este o companie de transport si nu poate ajuta in niciun fel la organizarea transportului catre terti. Voiajor.net nu ajuta la aranjarea transportului pentru niciun porumbel vandut in afara de Voiajor.net. Toate transporturile porumbeilor Voiajor.net sunt externalizate catre curieri profesionisti si companii de transport.
 • Tarifele de expediere afisate pe acest site pot fi modificate. Voiajor.net nu poarta nicio responsabilitate pentru modificarile tarifelor de expediere.
 • Voiajor.net nu poate fi solicitata in niciun caz sa livreze porumbelul inainte ca suma facturii sa fie platita integral.

Dupa vanzare

Ce este de facut atunci cand un porumbel este infertil ?

Voiajor.net mentine o procedura de selectie stricta si evita vanzarea porumbeilor care sunt prea batrani sau care au avut prea multi pui in ultimii ani. Totusi, Voiajor.net nu poate garanta 100% fertilitatea odata ce porumbeii sunt plasati intr-un mediu nou. in acest caz, porumbeii care par a fi infertili trebuiesc raportati catre Voiajor.net in maxim 2 luni de la primirea lor.

Ce este de facut cu porumbeii bolnavi?

Daca un porumbel este bolnav la primire, trebuie sa raportati imediat catre Voiajor.net in decurs de 24 de ore de la primire.

Un porumbel cu o conditie buna are urmatoarele caracteristici:

 • nari si gene normale(albe)
 • are suficienta musculatura in zona sternului.
 • prezinta o culoare rozalie la nivelul gatului.
 • penele sunt stralucitoare.
 • ofera per total semne bune de vitalitate.

Ce trebuie de facut atunci cand porumbelul este decedat la primire?

Daca un porumbel este decedat atunci cand este primit, imediat trebuiesc facute fotografii si trimise catre Voiajor.net(prin agentii de vanzare), de asemenea, inelul original cu talonul si pedigree-ul trebuiesc trimise inapoi la agentul de vanzari in 24 de ore de la primire.

Este garantat sexul porumbeilor prezentati pe site?

Toate pasarile tinere (pentru sezonul de licitatie 2018-2019, un porumbel din 2018-19 este considerat o pasare tanara, pentru sezonul 2019-2020, un porumbel din 2019-20 este o considerat pasare tanara etc.) care sunt vandute pe Voiajor.net sunt supuse un test ADN pentru a le determina sexul, ceea ce inseamna ca sexul lor este garantat. Exista cateva exceptii:

 • Pasarile tinere care nu sunt vandute de crescatorul care a reprodus porumbelul.

Acesti porumbei nu sunt vanduti in mod implicit cu un certificat ADN. Evident, pasarile batrane au avut sexul stabilit mai devreme.

Unde pot trimite o plangere?

Te rugam sa contactezi aici daca ai vreo intrebare sau vreo plangere in legatura cu achizitiile tale.

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri.