+04 0725 928 653
     

Intrebari Frecvente

Bun venit la Voiajor.net

Cine este Voiajor.net?

Voiajor.net este recunoscut la nivel național cât si mondial pentru intermedierea vânzării porumbeilor voiajori și cea mai importantă sursă de știri despre porumbei din țară.

Activitățile noastre sunt:

 • ziar online
 • brokeraj exclusiv online și offline a porumbeilor de calitate
 • organizarea de licitații publice în care sunt prezenți porumbei de calitate

Voiajor.net a fost fondat în anul 2016, la început fiind un proiect-hobby unde erau colectate informații despre tot ceea ce însemna sportul columbofil. Mai târziu voiajor.net avea să devină un adevărat nume în sportul columbofil național și mondial.

Este Voiajor.net un partener de încredere?

Da, Voiajor.net este un partener de încredere recunoscut astfel de către numeroșii clienți din țară și din toată lumea.

Principiile noastre de bază sunt:

 • transparența: suntem transparenți în tot ceea ce facem. Oamenii sunt întotdeauna bineveniți să viziteze compania noastră, să discute cu personalul nostru pentru a înțelege mai bine procesul și modul în care lucrăm.
 • relații pe termen lung: căutăm să construim relații pe termen lung și nu ne pasă de profitul pe termen scurt. Obținem satisfacție de la clienții fericiți și de la rezolvarea problemelor în cazul în care acestea apar.
 • grija: ne pasă de oameni, de cumpărătorii noștri, de furnizori, de personalul nostru și de toate celelalte părți interesate care sunt conectate cu noi.
 • încredere: lucrăm doar cu crescători de încredere și angajăm doar oameni de încredere.

De ce să licitezi în licitațiile Voiajor.net?

Inregistrare & Aprobare

De ce trebuie să m înregistrez pentru a putea licita?

Trebuie să înregistrezi un cont pentru a putea licita în licitațiile noastre online. După înregistrare, contul tău va trebui mai întâi să fie aprobat de echipa Voiajor.net ca apoi să poți face oferte. Este permis doar un singur cont per persoană.

Dacă vrei doar să privești licitațiile fără a face oferte, nu trebuie să te înregistrezi.

Cum pot crea un cont și care sunt pașii următori?

Te poți înregistra aici sau contactează-ne pentru ajutor.

Odată ce ești înregistrat, unul dintre membrii echipei Voiajor.net te va contacta telefonic pentru a-ți activa contul și pentru a stabili împreună un buget de licitare, dacă va fi cazul. Odată ce contul tău este aprobat, poți începe să plasezi oferte ce se încadrează în limita de buget.

De ce este necesară aprobarea contului meu înainte ca să pot licita?

Pentru a ne asigura că fiecare ofertă pe care o plasezi este legitimă, aveți nevoie de aprobare înainte de a licita. Trebuie să ne ceri permisiunea o singură dată pentru a activa acest lucru.

Vă vom suna personal pentru a vă confirma înregistrarea și vă vom pune mai multe întrebări ca verificare a istoricului pentru a garanta onestitatea ofertelor dvs. Poate dura până la 48 de ore înainte de a primi permisiunea de a licita. În anumite circumstanțe, acest lucru poate dura mai mult din cauza sărbătorilor. Prin urmare, vă sfătuim să solicitați permisiunea cu mult înainte în timp ce doriți să licitați pentru un anumit porumbel. În orice caz, contactăm întotdeauna noii utilizatori pentru a-și aproba conturile de licitare înainte de sfârșitul fiecărei licitații.

După aprobare, vom stabili și bugetul dvs. de licitare dacă este cazul. Acest buget reprezintă suma totală în EUR pe care o puteți cheltui în fiecare weekend de licitație. Puteți verifica oricând mărirea bugetului în profilul licitației.

În unele cazuri, de exemplu, dacă sunteți dintr-o țară cu care nu avem prea multe experiențe, este posibil să vă cerem o depunere înainte de a vă aproba contul.

În cazul în care doriți să licitați pentru un porumbel imediat, ne poți contacta pentru ajutor.

Mi-am uitat parola. Ce trebuie să fac?

Poți solicita o nouă parolă aici.

Încă întâmpini probleme cu parola? Contactează-ne.

Licitare

Cum pot plasa o ofertă?

În timp ce ești autentificat cu contul tău, poți plasa o ofertă făcând click pe butonul "Licitează". Poți completa oferta sau comanda de cumpărare apoi fă click pe "Plasează ofertă".

De îndată ce confirmi oferta făcând click pe butonul "Confirmă ofertă", ea va fi înregistrată.

Vei fi notificat prin SMS sau email atunci când cineva a oferit mai mult decât tine.

Dacă nu ai activate aceste notificări, le poți activa vizitând pagina Profil.

Licitarea in moneda EURO începe de la 20 de Euro.

Licitarea in moneda LEI poate începe de la 100 de Lei.

IMPORTANT

Dacă întâmpini probleme la licitare, sau dorești să licitezi prin telefon, te rugăm să ne contactezi.

Cât durează o licitație?

O licitație online durează de obicei 1 săptămână.

Pot mânui porumbelul pe care îl licitez?

Fiind o licitație online, nu poți mânui porumbelul în realitate înainte de cumpărare. Prin folosirea pozelor de înaltă calitate, Controlul de Calitate Voiajor.net, și în unele cazuri videoclipuri, vă oferim cele mai detaliate descrieri are porumbelului posibile.

În unele cazuri este posibilă vizitarea și vizualizarea porumbelului. Ne poți contacta oricând să întrebi dacă este posibil.

Ce este o comandă de cumpărare (preț rezervat)?

Prin emiterea unei comenzi de cumpărare, informezi sistemul nostru despre suma maximă pe care ești disponibil să o licitezi pentru un anumit porumbel. În cazul în care primim o ofertă mai mare decât oferta ta actuală, dar ea este egală sau mai mică decât comanda ta de cumpărare, sistemul nostru va licita automat mai mult decât oferta competitorului, iar cea mai mare ofertă va fi din nou a ta.

O comandă de cumpărare va avea mereu prioritate în cazul unei licitații populare. Asta înseamnă că o comandă de cumpărare în valoare de 1,000 EURO va câștiga mereu în fața unei oferte de licitare normală cu aceiași valoare de 1,000 EURO.

Atunci când există comenzi de cumpărare cu valori egale, se va declara câștigător cel ce a plasat primul comanda de cumpărare (pret rezervat).

Comanda ta de cumpărare nu este vizibilă niciodată altor vizitatori/cumpărători. Comanda de cumpărare de pe site-ul nostru este vizibilă doar ție.

IMPORTANT

 • Dacă întâmpini probleme, sau preferi să plasezi o comandă de cumpărare telefonic, te rugăm să ne contactezi.
 • Poți schimba sau anula comanda ta de cumpărare făcând click pe butonul "Schimbă C.d.C." aflat lângă porumbel.

Este garantat sexul porumbeilor prezentați pe site?

Toate păsările mature au sexul stabilit in pedigree.

Păsările reproduse în anul în curs nu va fi garantat sexul.

Există câteva excepții:

 • Păsările tinere care sunt vândute de crescătorul care a reprodus porumbelul și nu e trecut în pedigreu.
 • Un test ADN pentru a le determina sexul, ceea ce înseamnă că sexul lor este garantat.

Când sunt prelungiți timpii în licitații?

Atunci când se face o nouă ofertă pentru un anumit porumbel în ultimele 5 minute de la ora încheierii licitației, ora de încheiere a licitării pentru respectivul porumbel va fi prelungită cu încă 5 minute.

De exemplu:

 • Licitația a fost setată să se încheie la ora 20:00. O ofertă pentru un anumit porumbel este făcută la ora 19:57.
 • Licitarea acelui porumbel este automat prelungită până la ora 20:05, în timp ce licitarea pentru ceilalți porumbei prezenți care nu primesc nicio ofertă în ultimele 5 minute, se va încheia la toti la ora 20:00.

Cum îmi pot schimba numele de ofertant?

Dacă vrei să-ți schimbi numele de ofertant poți merge la pagina "Setari Profil" .

Te rugăm să reții că nu poți licita cu acest nume până când nu este acceptat de un administrator. Între timp, poți continua să licitezi cu numele curent.

De asemenea, nu poți schimba numele de ofertant atunci când ai plasat o ofertă în licitațiile ce se află în derulare.

Nu sunt acceptate nume ce sunt provocatoarea, ori conțin numele altei persoane. Cuvântul ‘Voiajor.net’ este de asemenea interzis.

Buget

Ce este bugetul de licitare și cum pot să-l măresc?

Bugetul tău de licitare este suma totală în EUR pe care o poți cheltui simultan în toate licitațiile active. Poți verifica oricând soldul bugetului în profilul licitației.

Dacă dorești să mărești bugetul, te rugăm să contactezi Voiajor.net sau agentul de vânzări local.

De ce lucrăm cu un buget de licitație?

În primul rând, vrem să vă protejăm, în calitate de cumpărător, permițându-vă să decideți singuri unde sunt limitele dvs. în ceea ce privește licitarea. Mai mult, noi, în calitate de vânzători, dorim să evităm ca porumbeii să nu fie plătiți, deoarece ofertanții licitează peste limitele lor.

Cum se calculează "bugetul disponibil"?

Când navigați la profilul dvs. de licitație, veți vedea termenii „buget total” și „buget disponibil”. Bugetul total este bugetul pe care managerul de licitație l-a stabilit pentru dvs.

Acum, cum se calculează bugetul disponibil?

Buget disponibil = bugetul total minus cele mai mari sume licitate actuale, comenzile de cumpărare curente și achizițiile din ultimele 3 zile.

 

 

Un exemplu de clarificat:

Jan are un buget total de 2000 de euro. Weekendul trecut a cumpărat un porumbel la o licitație online de pe Voiajor.net pentru 150 de euro și în prezent are și cea mai mare ofertă (70 de euro) într-o licitație care se încheie în weekendul viitor. Jan își verifică marți bugetul disponibil și vede că există încă 1780 buget disponibil (2000-150-70 EUR).

Când Jan decide joi să verifice din nou cât buget are, va vedea că bugetul este de 1930 de euro (achiziția din weekendul trecut a fost procesată și plătită).

Alerte & Comunicare

Cum primesc o notificare dacă am fost supralicitat?

Dacă cineva a oferit mai mult de cât tine poți fi notificat via mesaj text(SMS) sau email. Dacă nu ai activate aceste notificări deja, le poți activa vizitând profilul de licitație.

Primirea SMS-urilor sau a email-urilor este gratis, oriunde în lume.

Notă: nu garantăm primirea sms-urilor deoarece mai există și probleme cu semnalul telefonic. Cel mai sigur este să-ți verifici profilul pentru a vedea dacă nu ai fost supralicitat.

Pot să fiu notificat atunci când începe o licitație de care sunt interesat?

Da, pentru asta poți utiliza sistemul nostru numit ‘alerte’. Atunci când accesezi prezentarea generală a licitațiilor planificate, vei vedea un clopot la fiecare licitație. Când dai click pe acest clopot, vei fi informat când începe licitația respectivă.

Unde îmi pot schimba numărul de telefon?

Îți poți schimba numărul de telefon vizitând pagina "Profil de licitație" . Va trebui să îți revalidezi numărul de telefon introducând pe site codul trimis de noi către noul tău număr.

Licitația mea

Unde pot vedea sau modifica detaliile contului meu?

Detaliile contului tău sunt afișate pe pagina profilului de licitație.

Unde pot vedea ofertele pe care le-am făcut?

O prezentare generală a ofertelor tale poate fi găsită pe pagina "Ofertele mele" din Profilul de Licitație și în antetul fiecărei pagini via "Favorite".

Reține că acestea sunt ofertele plasate de tine în licitațiile ce se află în derulare.

Unde pot să găsesc o prezentare generală a achizițiilor mele pe Voiajor.net?

Atunci când faci click pe ‘Contul meu’, o să găsești butonul ‘Achizițiile mele’. Acolo vei vedea o prezentare generală a tuturor achizițiilor tale, de asemenea poți vedea sau descărca fotografiile, certificatele ADN, si pedigree-le porumbeilor achiziționați.

Pot avea mai multe adrese de facturare?

Da, adăugarea mai multor adrese de facturare este posibilă. De exemplu, poți alege să ai mai multe adrese de facturare atunci când alegi să cumperi porumbei atât pentru uz personal cât și pentru vreo companie deținută. (atenție: se poate aplica TVA)

În timp ce licitezi, vei fi intrebat pe care adresă dorești ca porumbelul să fie facturat, în caz că ești câștigător.

Fiecare adresă de facturare va fi verificată și autorizată de administratorii noștri de licitație.

Pot avea mai multe adrese de livrare?

Da, se pot adăuga mai multe adrese de livrare.

Atunci când faci o ofertă, poți selecta adresa de livrare unde vrei ca porumbelul să fie trimis, în caz că ieși câștigător. Departamentul nostru de logistică va confirma acea adresă înainte de a trimite porumbelul.

Te rugăm să reții că atunci când adresa ta de facturare se află în afara UE și adresa de livrare se află în interiorul UE, TVA va fi adăugat la suma de licitare.

Plată

Cum este calculat prețul de cumpărare?

Prețul de cumpărare este format din:

 • suma ofertei tale câștigătoare
 • TVA-ul Romanesc de 9% (dacă este aplicabil)

Toate sumele sunt afișate atât în LEI cât și în EURO.

NU sunt incluse în prețul de cumpărare:

 • alte taxe și impozite
 • alte costuri(costuri bancare, etc)
 • costurile de transport

Termeni de plată

Factura trebuie plătită integral în termen de 7 zile calendaristice de la data facturării, indiferent de data transportului.

Un porumbel va fi expediat / poate fi ridicat numai după ce Voiajorul.net a primit plata integrală în contul său bancar.

Preferam platile in euro pentru a evita pierderile datorate schimburilor valutare.

Rate de schimb valutar

Prețurile porumbeilor prezenți în licitații sunt exprimate în LEI și EURO. Cursul de schimb valutar de la moneda ta străină la LEI poate oscila. Cursul actual de schimb este în concordanță cu politicile băncilor.

Calculează-ți cursul de schimb valutar preferat către Euro aici aici: https://beta.bancatransilvania.ro/conturi-si-operatiuni/operatiuni/curs-valutar/curs-valutar-la-case-de-schimb

Dacă cumperi un porumbel prin Voiajor.net, vei primi o factură fiscală. Facturile sunt trimise prin e-mail în prima zi de luni după încheierea licitației.

 

 

Poți plăti factura utilizând una dintre următoarele metode:

 

 • transfer bancar în contul nostru bancar din Romania (notă: taxele pentru transfer bancar sunt pe cheltuiala cumpărătorului)

 • plata către agentul local de vânzări (te rugăm să contactezi agentul tău.)

 • plata cu cardul de credit: Visa, MasterCard (notă: taxele suplimentare de card de credit de 2,5% sunt pe cheltuiala cumpărătorului)

 

Este TVA-ul inclus în suma ofertei mele de licitare?

Nu, TVA-ul nu este inclus. 9% TVA va fi adăugat la factura fiscală în caz că vei câștiga licitația respectivă.

TVA-ul nu este aplicabil dacă ești rezidentul unei țări non-UE în care se expediază porumbeii la o adresă de livrare în afara UE cu documente de export valabile.

 

Transport

Cum pot să primesc porumbeii cumpărați?

După ce un porumbel a fost achitat, sunt câteva metode diferite de intrarea în posesie a acestuia.

Prima dintre ele este preluarea personală de la sediul Voiajor.net.

Pentru un număr limitat de destinații, poți de asemenea să alegi un curier care îți va livra porumbelul. Selectează țara de detinație pentru a afla mai multe despre metoda de livrare și costuri.

IMPORTANT

 • Voiajor.net nu este o companie de transport și nu poate ajuta în niciun fel la organizarea transportului către terți. Voiajor.net nu ajută la aranjarea transportului pentru niciun porumbel vândut în afară de Voiajor.net. Toate transporturile porumbeilor voiajor.net sunt externalizate către curieri profesioniști și companii de transport.
 • Tarifele de expediere afișate pe acest site pot fi modificate. Voiajor.net nu poartă nici o responsabilitate pentru modificările tarifelor de expediere.
 • Voiajor.net nu poate fi solicitată în niciun caz să livreze porumbelul înainte ca suma facturii să fie plătită integral.

După vânzare

Ce este de făcut atunci când un porumbel este infertil ?

Voiajor.net menține o procedură de selecție strictă și evită vânzarea porumbeilor care sunt prea bătrâni sau care au avut prea mulți pui în ultimii ani. Totuși, Voiajor.net nu poate garanta 100% fertilitatea odată ce porumbeii sunt plasați într-un mediu nou. În acest caz, porumbeii care par a fi infertili trebuiesc raportați către Voiajor.net în maxim 2 luni de la primirea lor.

Ce este de făcut cu porumbeii bolnavi?

Dacă un porumbel este bolnav la primire, trebuie să raportați imediat către Voiajor.net în decurs de 24 de ore de la primire.

Un porumbel cu o condiție bună are următoarele caracteristici:

 • nări și gene normale(albe)
 • are suficientă musculatură în zona sternului.
 • prezintă o culoare rozalie la nivelul gâtului.
 • penele sunt strălucitoare.
 • oferă per total semne bune de vitalitate.

Ce trebuie de făcut atunci când porumbelul este decedat la primire?

Dacă un porumbel este decedat atunci când este primit, imediat trebuiesc făcute fotografii și trimise către Voiajor.net (prin agenții de vânzare), de asemenea, inelul original cu talonul și pedigree-ul trebuiesc trimise înapoi la agentul de vânzări în 24 de ore de la primire.

Este garantat sexul porumbeilor prezentați pe site?

Toate păsările mature au sexul stabilit in pedigree.

Păsările reproduse în anul în curs nu va fi garantat sexul.

Există câteva excepții:

 • Păsările tinere care sunt vândute de crescătorul care a reprodus porumbelul și nu e trecut în pedigreu.

Un test ADN pentru a le determina sexul, ceea ce înseamnă că sexul lor este garantat.

Unde pot trimite o plângere?

Te rugăm să contactezi sediul nostru principal din Romania dacă ai vreo întrebare sau vreo plângere în legătură cu achizițiile tale.

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri.