+04 0725 928 653
     

Mihai Ungureanu, columbofilul prahovean axat doar pe performanță

 

 

        Mihai Ungureanu este columbofil „cu acte în regulă” de peste 15 ani. Este din localitatea Valea Călugărească, județul Prahova, și de patru sezoane a decis să concureze doar pentru fond și maraton. Schimbarea a fost de bun augur, Mihai Ungureanu atingând destul de repede cele mai înalte culmi ale performanței.

        Ca mai toți prahovenii, Mihai Ungureanu a concurat vreme îndelungată pentru categoriile Viteză și Demifond. Ocazional, angaja câțiva porumbei și la etapele de fond, dar niciodată cu scopul precis de a realiza vreo performanță. Totul s-a schimbat însă în anul 2019.

 

Olimpic la Fond. Multiplu premiant județean

        Dacă până în acest moment, pentru Mihai Ungureanu nu existau alte categorii în afară de Viteză și Demifond, sezonul 2020 l-a determinat să facă o schimbare majoră. În acest an, și datorită schimbărilor de rută, Mihai Ungureanu a decis să renunțe la primele două categorii și, cu o echipă de doar 18 porumbei, să abordeze categoria Fond.

 

 

        Calculele i-au ieșit de minune. La final de sezon acesta a devenit campion județean (loc 4 național și 3 provincial) la categoria Fond Maturi, cu 6,4 puncte de penalizare, tot el a ocupat și locul 3 județean la aceeași categorie, dar și locul 2 județean la categoria As Fond Tineret. Dar, cu siguranță, cea mai mare performanță a sezonului a fost ocuparea locului 3 în Lotul Olimpic național la categoria Fond.

 

 

„Semne” foarte bune și în privința Maratonului

 

        Entuziasmat de aceste rezultate, Mihai Ungureanu a făcut definitiv pasul către concursurile de distanță, abordând în ultimul timp și categoria Maraton. Primele rezultate, adică mai multe prezența în top 20 județean la categoriile Maraton Maturi și As Maraton Extrem, sunt deja primele indicii că și în acest domeniu drumul este cel bun.

        În privința numericului de porumbei deținut, despre Mihai Ungureanu putem spune că este un columbofil destul de moderat. La matcă deține aproximativ 30 de cupluri, în timp ce la lotul de zbor ține 50-60 de porumbei. Pe aceștia în concurează la văduvie dar intenționează, cel puțin în abordarea maratonului, să încerce și naturalul. Porumbeii cu care lucrează provin, în mare măsură, de la columbofili ca Stănescu&Dobre, Cosmin Olteanu, Cătălin Ariciu, Cristi Grădinaru, Dan Răducanu, Vochin George sau Florin Ispas.

 

        

        În acest moment, pe site-ul www.voiajor.net, se desfășoară o licitație în care sunt disponibili 12 pui reproduși din toți zburătorii și reproducătorii reprezentativi ai lui Mihai Ungureanu.

Link licitație:

https://www.voiajor.net/licitatii/licita--ie-de-top---ungureanu-mihai---prahova-1089

Share