+04 0725 928 653
     

Familia Tunduc : 1 International Vierzon

 

        Barcelona Winners Club reprezinta fara doar si poate o adevarata provocare a romanilor spre un vis maret, acela de a cucerii intreaga lume prin castigarea cursei Internationale de la Barcelona.

        Daca in trecut parea ceva imposibil, astazi crescatorii din Romania isi pot testa potentialul tocmai din crescatoria regretatului Raymund Hermes, o crescatorie cu o istorie columbofila vasta si un palmares de neegalat.

 

 

        Sorin Zamfir, coordonatorul acestui proiect alaturi de Jean Cure-Francois au pus bazele unei colaborari si astfel au inceput sa ,,batatoreasca’’ drumul spre cursele internationale unde porumbeii celor 16 echipe din Romania concureaza cot la cot cu mai marii Europei.

 

 

        Daca la inceput visul era unul timid, dupa weekendul care tocmai a trecut curajul a dat uitare neincrederii odata ce porumbelul Familiei Tunduc a reusit sa castige cursa Internationala de la Vierzon.

        Se pare ca nici porumbeii de anduranta ai nemtilor si nici porumbeii rapizi ai francezilor nu au fost atat de buni ca masculul Famiei Tunduc care a reusit sa se impuna in fata celor 2316 porumbei participanti.

        Castigatorul a avut de strabatut o distanta de 450 km si a inregistrat o viteza de 1094 m/min cu un puternic vant din fata pe tot traseul de zbor al porumbeilor.