+04 0725 928 653
     

Tandemul Familia Dragotă+Plăvițu a dominat primele etape de Viteză din Filiala Gorj

 

 

        Sezonul de concursuri 2024 a debutat intens și în Filiala Columbofilă Gorj, unde s-au disputat deja primele trei etape de viteză. În același timp, concursurile din acest județ se desfășoară pe o nouă rută de zbor pentru o parte din columbofili, iar această schimbare, ca și schimbarea de titulatură, par să fi fost de bun augur pentru crescătoria Familiei Dragotă.

        Începând cu sezonul 2024, Claudiu Dragotă, care concurează sub titulatura „Familia Dragotă” a început o colaborare cu Liviu Plăvițu, cunoscutul columbofil mehedințean, folosind titulatura de concurs „Familia Dragotă+Plăvițu”.

„ Pe Liviu Plavițu l-am cunoscut în anul 2017 si înca de la inceput am legat o frumoasă prietenie care s-a consolidat odată cu trecerea anilor, ca ulterior acesta să-mi devină părinte spiritual. Pot spune ca încâpand de anul trecut de la concursurile cu puii am adoptat aceleași principii și același sistem de pregătire ca a crescătorului mehedințean iar acest lucru s-a văzut imediat ” ne-a transmis Claudiu Dragota.

        Crescătoria în care se concurează pentru toate categoriile, aceștia au început în forță sezonul 2024, dominând autoritar etapele a doua și a treia. Trebuie precizat că în 2024, jumătate dintre columbofilii județului Gorj concurează pe direcție Sud-Est, spre Estul Bulgariei.