+04 0725 928 653
     

Tanase Alin & Rusu Raimond ( TM ) : 1 Judetean Crescator Berlin International 1035 km

 

 

        Berlin International 2023 a fost fara doar si poate evenimentul anului din Romania in randul crescatorilor de porumbei, asta dupa grandiosul eveniment de anul trecut in care tara noastra a organizat a 37-a editie a Olimpiadei Columbofile ce a tinut cu ochii atintiti intreaga suflarea columbofila.

       Povestea acestui curse nationale a luat nastere acum 13 ani si devenita astazi internationala a fost scrisa de nimeni altul decat Marius Tunduc impreuna cu Florin Bilan, care au reusit sa lase ceva nestemat romanilor, Cursa Curselor sau mai bine zis cursa noptilor nedormite datatoare de emotii si ganduri

       

       

        Ca in fiecare an sosirea porumbeilor la crescatorii situati in Zona de Vest a reprezentat prima emotie a sentimentului de ,,putiinta’’ pentru participantii din restul zonelor pozitionate la distante mai lungi, sau chiar a crescatorilor din Oltenia aflati dupa mai marii Carpati Meridionali.

       In cazul asociatiei Timis, numai putin de 100 columbofili si-au masurat fortele in cadrul acestei curse, unde cei 852 porumbei au fost nevoiti ca si restul competitorilor sa infrunte vantul puternic din fata pe majoritatea traseului de zbor.

       Premiantul concursului la Categoria Crescator este nimeni altul decat Tanase Alin-Doru, un tanar columbofil devenit in ultimul timp o prezenta obisnuita a podiulului judetean.

 

 

       

        Povestea acestuia columbofila s-a ,,faurit’’ alaturi de tatal sau, Tanase Constantin un redutabil concurent din campionatul intern, unul dintre cei mai apreciati Campioni Nationali si Olimpici ai Romaniei.

        Daca pana in trecut pentru acesta columbofilia se facea in familie, incepand cu anul 2019 Tanase Alin-Doru a hotarat sa plece pe propriul drum sustinul evindent de tatal sau ce i-a pus la dispozitie o spatioasa voliera si toata logistica necesara pentru performante columbofile la cel mai inalt nivel.

 

 

        Inca de la inceput pentru Alin lucrurile au fost clare, concursurile de lunga distanta fiind scopul principal al acestuia, scop care a fost sustinut pentru inceput de aproximativ 80 pui din crescatoria tatal lui.

        Anul 2022 a reprezentat un ,,buzz’’ columbofil pentru acesta dupa ce a regasit in multiplu Campion National, Liviu Plavitu un sprijin de nadejde care sa il ghideze drumul succesului.