+04 0725 928 653
     
Autentificare / Cont nou / Cos:   0 produse

Radu Prigoreanu : 1 International Super Maraton World Best Pigeons 2022

 

Putem spune ca anul 2022, raportandu-ne la competitia World Best Pigeons, a reprezentat apogeul rezultatelor de lunga distanta pentru crescatorii romani. Daca analizam rezultatele celor 2 clasamente de lunga distanta, Maraton si Super Maraton, putem afirma, fara doar si poate, ca porumbeii din Romania au dat ora exacta in cadrul acestei competitii.

Cum in cazul categoriei Maraton primele 3 pozitii au fost ocupate de crescatori romani, si in cazul categoriei Super Maraton, surpriza este una la fel de mare, podiumul fiind ocupat de porumbei ce si-au masurat fortele in propriu campionat national.

Crescatorul care a reusit sa ocupe locul 1 International in clasamentul World Best Pigeons categoria Super Maraton este un nume foarte cunoscut in columbofilia din Romania, Radu Prigoreanu, un personaj ce se asociaza cu rezultate de top la cursele de maraton.

Inca de la debutul in columbofilie acesta a abordat doar categoria maraton, selectia fiind una foarte dura. S-a bazat pe pasari cu calitati fizice extraordinare, o imunitatea de fier, iar in cazul celor de reproductie, doar pe pasari care si-au demonstrat anterior calitati de buni zburatori.

, , Cherry ’ ’, noua stea internationala la categoria Super Maraton si-a demonstrat inca de tanara calitatile de super zburatoare. A reusit ca yearling sa ocupe locul 8 National Maraton Grand Prix, ca apoi pana in prezent sa reuseasca un palmares impresionant in cadrul a 3 sezoane consecutive cu etape de peste 1000 km.