+04 0725 928 653
     

Liviu Perijoc ( SV ) : 1 National Birzai 17932 p.

 

       

        Concursurile nationale continua an de an sa starneasca mare interes majoritatii columbofililor din Romania, asta poate si datorita faptului ca reprezinta ultima ,,bariera’’ care odata atinsa poate scrie cu adevarat istorie in randul participantilor.

        Fie ca sunt crescatori mari iubitori de maraton sau pur si simplu ,,all round-eri’’, interesul este in egala masura spre castigarea nationalelor. Dorinta dar mai ales setea spre faima au facut ca in ultimii ani sa apara crescatorilor specializati spre abordarea acestor concursuri nationale, crescatori care un intreg sezon pregatesc asediul final.

        Febra acestor concursuri nationale dar mai ales modul profesionist de organizare al acestora, premiile pe centre dar si premierea cu mare fast in cadrul Galei Nationalei, au facut din aceste concursuri adevarate evenimente care nasc la o un loc emotii, dorinta dar mai ales nopti nedormite.

 

       

       Este si cazul concursului National Birzai care an de an doboara record dupa record, atat din prisma numericului de porumbei angajati dar si a numarului de columbofili. Nationalul ,,moldovenilor’’ asa cum este cunoscut de mai toti columbofilii a strans in acest an numai putin de 1225 columbofili dar si un numeric impresionat de 17932 porumbei, demn de o cursa nationala.

        Concursul s-a caracterizat asemenea unui maraton adevarat unde viteza primului porumbel sosit nu a depasit 1000 m/min. iar castigatorul s-a lasat asteptat pana la finele primei zilei de lansare, unde la ora 21:31 s-a dat ora exact in crescatoria binecunoscutului crescator sucevean, Perijoc Liviu un mare iubitor al concursurilor de maraton si maraton extrem.