+04 0725 928 653
     

Dan Vasile ( CJ ) : 1, 2, 3 ... / 1710 p. Hajduszoboslo 175 km

      

 

        Fie ca e vorba despre zone in care conditiile meteo au fost sau nu favorabile, startul sezonului a produs ,,virabratie’’ in randul tuturor columbofilor, atat in cazul celor care urmaresc etapele din prima parte a sezonului dar si in cazul celor care tintesc concursurile de lunga distanta.

        Este si cazul gruparii clujene care datorita zonei nefavorabile concureaza pe doua planuri de zbor, unde directia vantului sau formelor de reliel sa nu influenteze foarte mult sosirea porumbeilor.

        Pentru crescatorii care concureaza pe Planul 2, data de 7 mai a reprezentat organizarea celui de-al doilea concurs de viteza din cele 8 programate cu lansare din localitatea maghiara Hajduszoboslo.

 

 

        Vantul care a batut de la N la S in momentul lansarii, dar mai ales vantul din fata la intrarea in tara anunta un concurs destul de dificil care sa puna probleme seriose celor 1710 porumbei participanti ai crescatorilor de la cluburile Dej si Gherla.

        Primii porumbei au fost constatati cu o viteza de aproximativ 1125 m/min, o viteza care a demonstrat duritatea acestui concurs si mai ales intenstitatea vantul din fata ai ultimilor zeci de km.

        Protagonistul acestei etape este nimeni altul decat ,,vitezo-maratonistul’’ judetului Cluj, Dan Vasile o personalitate care nu mai are nevoie de nici o prezentare prin prisma rezultatelor obtinute in campionatul national dar mai ales in competitiile international.

 

 

        Familiazat cu concursurile de maraton si devenind unul dintre cei mai titrati crescatori din tara la categoria maraton, dar mai ales dornic de noi provocari si cu slabiciuni din trecut pentru categoria viteza a hotarat ca incepand cu anul 2018 sa abordeze si categoriile de scurta distanta.