+04 0725 928 653
     

CARTEA - DRUMUL SPRE SUCCES

CARTEA - DRUMUL SPRE SUCCES - ACUM LA DOAR 75 LEI

Disponibilă pentru o scurtă perioadă in stoc limitat!!!

Cum cumpar?
PRET: 75 RON / buc.
Comenzi la telefon: 0742-020.445
Email: zamfirsov@yahoo.com
Expediere prin POSTA in sistem ramburs (se va mentiona numele, adresa si numarul de telefon)

 

„DRUMUL SPRE SUCCES – ÎMPERECHEREA, REPRODUCEREA şI SELECŢIA”
de Steven van Breemen

DRUMUL SPRE SUCCES! 40 DE ANI DE EXPERIENTA SI STUDIU COLUMBOFIL INTR-O SINGURA CARTE! ÎMPERECHEREA, REPRODUCEREA şI SELECŢIA DESCRISE AMANUNTIT CU SFATURI SI INDRUMARI CLARE DESPRE CE SI CUM TREBUIE SA FACEM PENTRU A CULTIVA PORUMBEI CAMPIONI
Scriitorul cartii Manualul de lansare a porumbeilor, si unul dintre cei mai mai selectioneri si cultivatori in viata, Steve van Breemen, ofera spre studiu si aplicare o carte, un manual pentru toti cei care doresc cu adevarat sa transforme hobby-ul columbofil intr-o arta care sa le permita sa cultive porumbei de calitate, sa reproduca campioni generatie dupa generatie si sa invinga in competitiile cu porumbei voiajori.

 

Prezentarea autorului

Steven van Breemen a pornit acum peste 40 de ani de la ideea de a creea o rasa proprie de porumbei. La inceputul anilor ’70 a inceput sa scrie articole in publicatiile columbofile din Olanda si, astfel, a fost imediat remarcat de celebrul genetician maghiar Alfons Anker. Acesta a devenit practic mentorul sau in columbofilie. A tradus lucrarile sale si a pus in practica metodele de reproducere in consangvinitate ale profesorului Anker.

Cu ajutorul acestor metode de reproducere, coroborate cu metodele de selectie deprinse de la o alta somitate columbofila, Piet de Weerd, a reusit sa creeze o rasă proprie de porumbei care să aibă voinţa de a câştiga şi care să aibă, în acelaşi timp, calităţi bune de reproducere si capacitatea de a transmite uşor aceste calităţi generaţiilor următoare.
Fiind un iubitor al competitiei, in primul rand, Steven van Breemen a fost un concurent si mai redutabil. Nu este foarte cunoscut in Romania deoarece virtutea modestiei, a creatorului columbofil adevarat, l-au tinut departe de publicitatea agresiva si de a epata cu succesul sau in scopuri comerciale.

A uimit intrega Olanda prin devansarea competitorilor cu un avans ce parea imposibil in concursurile nationale cu o participare de zeci de mii de porumbei. Astfel castiga 1 Nat. Chateauroux, 8.139 p. cu 18 min.avans; 1 Nat. Orleans din 50.000 p. cu 8 min. avans; 1 Nat. Etampes, 7.000 p. cu 9 min. avans, 1 Nat. Chateauroux cu 8 min. avans; 1 Nat. Bourges cu 6 min. avans; 1 Nat. Orleans cu 9 min. avans din peste 50.000 p. etc…Impresionant!!!

A fost incoronat de doua ori Campion Absolut al Olandei, are in palmares peste 10 victorii nationale, multiplu campion provincial din peste 3000 de membri, iar porumbeii lui au scris istorie in competitii pe tot mapamondul in tari precum Belgia, Anglia, Danemarca, Italia, Spania, Africa de Sud, SUA, Australia, Taiwan, Filipine, China, Japonia etc.
Ascensiunea lui incepe cu adevarat in anii ’80 si astazi, in 2014, il regasim de 5 ori campion provincial la mai multe categorii de distanta si in topul national al Olandei.

Succesele i-au purtat pasii spre China, Taiwan, Australia, SUA, Anglia si multe alte tari in care a fost invitat sa ia parte la numeroase seminarii pe teme columbofile, sa selecteze si sa imperecheze porumbeii pentru un lung sir de columbofili deveniti ulterior campioni.

Aportul lui Steven van Breemen in activitatea publicistica columbofila este colosal. A publicat constant articole in revistele de specialitate din Occident, preluate si traduse in peste 10 limbi in intreaga lume. Este autorul a trei carti ce au avut un impact substantial asupra columbofiliei mondiale, “Arta de a reproduce”, “Manualul lansarilor” si, cea mai importanta, “Drumul spre succes: imperecherea, reproducerea si selectia”. Cea din urma, in acest mod, devine accesibila si cititorilor din Romania.

Succesele i-au purtat pasii spre China, Taiwan, Australia, SUA, Anglia si multe alte tari in care a fost invitat sa ia parte la numeroase seminarii pe teme columbofile, sa selecteze si sa imperecheze porumbeii pentru un lung sir de columbofili deveniti ulterior campioni.
Aportul lui Steven van Breemen in activitatea publicistica columbofila este colosal. A publicat constant articole in revistele de specialitate din Occident, preluate si traduse in peste 10 limbi in intreaga lume. Este autorul a trei carti ce au avut un impact substantial asupra columbofiliei mondiale, “Arta de a reproduce”, “Manualul lansarilor” si, cea mai importanta, “Drumul spre succes: imperecherea, reproducerea si selectia”. Cea din urma, in acest mod, devine accesibila si cititorilor din Romania.

 

Prezentarea cartii

“DRUMUL SPRE SUCCES – ÎMPERECHEREA, REPRODUCEREA şI SELECŢIA” este probabil cea mai valoroasa carte columbofila publicata in Romania vreodata.

Ea ne ofera experienta a nu mai putin de 40 de ani de studiu, experimente, si reusite, transcrise in peste 200 pagini de catre cel care a fost elevul marilor selectioneri si geneticieni Alfons Anker si Piet de Weerd.

Sfaturi clare, privind achizitia, imperecherea, reproducerea si selectia campionilor aerului, le gasiti acum intr-o carte unica.

Mai jos aveti o selectie de pasaje interesante, adica o mica parte din CARTEA care te poate transforma din amator in profesionist, din iubitor de porumbei si concursuri in adevarat specialist.

“Acea întâlnire cu prof. Anker mi-a stârnit curiozitatea şi am început să mă gândesc la porumbei din ce în ce mai mult. Mi s-au deschis larg uşile către genetica referitoare la porumbei. În curând mi-am dat seama ce puţine lucruri ştiam despre caracteristicile obişnuite şi cum se comportau ele atunci când erau transmise mai departe. Prof. Anker m-a copleşit cu părerile lui despre genetica porumbeilor şi am avut răbdare să studiez subiectul, devenind rapid captivat de el. Prelucrarea şi traducerea lucrărilor lui mi-au oferit şansa să înţeleg pe deplin acest material. În cele din urmă, am putut aplica această teorie şi porumbeilor mei, atunci când i-am împerecheat. Aceasta este combinaţia de succes din sportul columbofil. Dacă vrei, se poate! Dacă doriţi să vă faceţi remarcat ca şi arbitru sau evaluator ai porumbeilor de curse, veţi avea nevoie de multe cunoştinţe. Cunoştinţele dvs. tehnice vor trebui să fie la un nivel înalt şi va trebui să aveţi o părere de ansamblu exactă cu privire la întregul sport. Va trebui să ştiţi cum funcţionează împreună caracteristicile diferite, pentru că toate acestea îi oferă porumbelului de curse capacitatea de a concura. Capacitatea de a concura nu depinde de un ochi frumos, de o aripă rapidă sau de muşchi supli. Depinde de cât de intensiv lucrează împreună trăsăturile importante şi dacă există caracteristici care stânjenesc această cooperare. Este imposibil ca un porumbel să aibă numai trăsături bune, altfel toţi porumbeii ar zbura la fel de rapid şi toţi ar câştiga numai premii de top, cum ar fi de la Barcelona. Un porumbel greu nu va deveni niciodată un concurent bun de distanţă. Un porumbel deştept fara muşchi buni nu va ajunge niciodată să fie un sprinter de top. Este valabil şi pentru un porumbel încet la cursele de distanţe medii şi pentru un porumbel nervos la cursele lungi. Ceea ce vrem să facem este să evaluăm în ce mod caracteristicile importante funcţionează împreună sau una împotriva celeilalte în scopul îndeplinirii de către porumbel a sarcinii pe care i-o încredinţăm. Suma totală a acestor caracteristici va determina capacitatea porumbelului de a îndeplini sarcina cerută. Trebuie să învăţăm să judecăm corect ceea ce poate face sau nu porumbelul, pentru a-l putea înscrie doar pe distanţele unde poate ieşi învingător şi pentru a nu supraestima capacitatea unui porumbel bun şi astfel, să îl pierdem într-o cursă în care n-ar fi trebuit să îl înscriem. Trebuie să învăţăm să evaluăm aceste trăsături cât mai corect posibil…….”

“Studiaţi metodele de reproducere cu privire la: consangvinizare, încrucişare, reproducere în linie etc. Studiaţi cum să folosiţi corect caracteristicile care influenţează puternic gradul la care un porumbel poate concura bine. Citiţi despre crescători cunoscuţi în trecutul sportului nostru şi încercaţi să întelegeţi ce au făcut sau de ce nu au făcut anumte lucruri. În cele din urmă, dobândirea acestei înţelegeri va transforma sportul columbofil în dependenţă!.”

“Câteodată veţi observa un crescător evaluând şi exprimându-şi părerea despre un porumbel. Ar trebui să respectăm părerea fiecăruia şi din opinia tuturor putem învăţa ceva. Dar, ar trebui să fim conştienţi de faptul că dacă acest crescător nu prea a vizitat crescătorii campioane sau dacă nu prea citeşte ziare sau reviste de porumbei şi eşuează în mod regulat în a concura cu porumbeii lui de curse, atunci probabil nu prea aveţi ce învăţa de la el şi părerile şi explicaţiile lui pot fi categorisite drept „poveşti vânătoreşti”.şi aceste fantasmagorii ne pot face sportul interesant, dar trebuie să vă daţi seama dacă se poate învăţa ceva sau nu din ele. Ascultaţi-i pe crescătorii care au rezultate de top. Crescătorii care aduc în mod regulat sânge proaspăt vă pot oferi multe informaţii cu privire la experienţele lor cu rase diferite. Cel puţin, veţi putea învăţa ceva dacă îi ascultaţi. În mod sigur şi acest „mare campion” poate face o gafă, poate renunţând prea curând la un reproducător.

Puteţi învăţa să evaluaţi multe dintre trăsăturile porumbelului. Rezistenţa, inteligenţa, viteza, caracterul, le veţi putea vedea si în visele dvs. Prin mult exerciţiu aţi învătat să le recunoaşteţi şi le puteţi judeca cu multă precizie. Este şi mai greu să evaluaţi şi să identificaţi valoarea de reproducere a unui porumbel. Aici se deosebeşte campionul adevărat de crescătorul obişnuit, acela care are mereu impresia greşită că crescătorul campion doar a avut noroc. Îmi menţin părerea că norocul nu apare pe neaşteptate. Puteţi aduce norocul la dvs. prin studiu constant şi prin dobândirea de experienţă! De fapt, ar trebui să fiţi în stare să evaluaţi corect un porumbel, fără a mai fi nevoie să îl puneţi în coş. Dar, înainte de a putea face asta va trebui să aveţi multe cunoştinţe în ceea ce priveşte porumbeii şi să studiaţi acea genetică stufoasă a porumbeilor. Având cunoştinţe profesionale teoretice vă poate aduce rezultate practice şi de succes în împerecherile dvs. Cititi tot ce se poate citi despre informaţiile care sunt disponibile cu privire la rasele momentului care au cele mai bune rezultate. Crescătorul care este dispus să meargă până într-acolo va fi probabil luat de prost, dar ar putea să ajungă un crescător care va şti mai multe despre porumbei decât ceilalţi. Celialti vor ajunge să strige: „Le dă ceva!”. Sunt aceia care îşi vor petrece întregul timp din carierele lor căutând acea trăsătură care, de departe, le va permite să diferenţieze un porumbel bun de unul care trebuie sacrificat. Acea trăsătură nu există, credeţi-mă. În cel mai bun caz, sunt trăsături particulare într-o familie şi trebuie să întelegeţi că trebuie să studiaţi intens acea familie, cu alte cuvinte, trebuie să dobândiţi cunoştinţe. Cu cât câştigaţi mai multe cunoştinţe referitoare la porumbei, cu atât veţi deveni mai tăcut în prezenţa altor crescători, unde adesea părerile lăudătorilor şi ale fanfaronilor sunt exprimate cu uşurinţă şi gratuit. Pe măsură ce învăţaţi mai mult şi mai mult, începeţi să vă daţi seama cât de puţine ştiţi, de fapt…….”

“Când selectaţi, trebuie să fiţi atenţi ca simţul din degetele şi ochii dvs. să nu vă îndemne să selectaţi mereu la fel. În mod normal, ar fi o ţintă lăudabilă şi desigur, frumos să vedem că toţi porumbeii noştri sunt de acelaşi tip. Dar când totul devine aproape identic, progresul devine dificil. Nu mai depunem efort. Diferenţele au dispărut. Am ajuns la un anumit punct şi asta e greşit. Nu vă concentraţi doar asupra unei singure trăsături. Capacitatea atletică a unui porumbel campion este determinată de combinaţia multor însuşiri importante……”

“Aşadar, a selecta înseamnă a alege şi toată lumea face asta într-un mod diferit. De aceea reproducerea şi participarea la concurusuri cu porumbeii de curse sunt nişte hobby-uri atât de palpitante. Unde îl vor duce pe cineva alegerile lui? Câteodată nu putem observa pădurea din cauza copacilor. Mulţi crescători se lasă influenţaţi în alegerile lor cu privire la îmbunătăţirea crescătoriei de numele mari din trecut. De obicei, aşa are loc cea mai proastă achizitie a anului. Performanţele excepţionale ale acestor oameni stau îngropate în trecutul gri şi nu există titluri în ziarele de azi care să indice statut şi clasă internaţioanale actuale. Mai sunt exagerate şi prostiile legate de rase……..”

“Când selectăm, avem nevoie de o minte deschisă, simţ şi, mai ales, o impresie generală şi o înţelegere despre ceea ce este necesar la un porumbel de performanţă. Trebuie să ne folosim intelectul şi înţelegerea dacă vrem să construim ceva important şi de durată. Drumul şi uneltele necesare sunt descrise în acest capitol. Citiţi acest capitol cu atenţie şi vă va oferi baza de la care să porniţi pentru a avea succes în sportul columbofil…….”

“În capitolul anterior v-am sugerat să vă alegeţi o specialitate. Faceţi-o, vă va uşura cu mult munca. Dacă vă veţi deranja să recunoaşteţi şi să evaluaţi cracteristicile diferite, atunci, luaţi-o cu începutul. Începeţi cu o specialitate precum cursele de sprint sau pe distanţe medii. În această specialitate veţi face mai puţine greşeli sau, cu alte cuvinte, nu are o aşa mare importanţă dacă evaluările şi concluziile dvs. nu sunt întocmai cu realitatea. Dacă începeţi cu o disciplnă precum cursele de o zi, atunci, greşelile simple vă vor aduce frustrare şi vă veţi pierde rapid entuziasmul. Începeţi cu disciplina cea mai uşoară şi dacă totul merge bine, abia atunci luaţi în considerare să faceţi pasul următor. După câţiva ani, reamintirea şi recunoaşterea trăsăturilor vor deveni ca o a doua natură, dar succesul dvs. va fi determinat de cum veţi fi în stare să evaluaţi valoarea fiecăreia dintre ele. Trebuie să ştim cum o anumită trăsătură afectează capacitatea porumbelului de a concura. Trebuie să putem să judecăm ce porumbel îl putem folosi cel mai bine în compartimentul de reproducere şi pe care să îl lăsăm în echipa de curse sau poate nu? Asta este cea mai mare problemă a crescătorilor………”

“Fiţi atenţi când cumpăraţi; folosiţi-vă ochii când mergeţi undeva să cumpăraţi un pui sau doi dintr-o pereche bună de reproductie. Există vânzători de porumbei care sunt adevăraţi „comercianţi”, în adevăratul sens al cuvântului. Vor vorbi până vă vor obosi urechile. Vă vor face să vă simţiţi de parcă aţi fi o rudă îndepărtată; vă vor oferi cafea şi prăjituri şi uneori, un pahar cu bere şi o bucată de brânză. Vă simţiţi exact ca acasă şi, în realitate, puii sunt deja vânduţi, pentru că, după o asemenea primire, aproape vă veţi simţi obligaţi să cumpăraţi un pui sau doi. De fapt, aceşti crescători au ceva de ascuns. Crescătorii ca „De Klak” sau „Janssen”, nu trebuie să spună prea multe pentru a-şi vinde puii. Atitudinea lor va fi „accepţi sau nu”. Vă voi spune mai târziu de ce………”

“Pentru noi, crescătorii de porumbei, cele mai importante trăsături pe care un porumbel le poate avea sunt caracterul / mordantul, viteza, calitatea musculară şi inteligenţa. Să nu uităm de valoarea lui de reproducere care asigură că însuşirile lui cruciale sunt transmise cu uşurinţă la generaţia următoare. Trebuie să căutăm non-stop astfel de porumbei. Când am ocazia, îi caut în fiecare zi a anului. Nu e o sarcină uşoară. Acei porumbei unici, cei despre care credem că pot aduce ceva în plus calităţii porumbeilor noştri, trebuie să se potrivească cu metodele noastre de management. Ei trebuie să îşi alăture cu uşurinţă calităţile la cele pe care le au porumbeii noştri şi să îi transforme în ceva mai bun şi asta e greu de realizat. Aceşti porumbei sunt foarte rari şi extrem de valoroşi. De aceea caut fără oprire…….”

“După cum am relatat mai devreme, dacă vă gândiţi la ceea ce transformă un porumbel obişnuit într-un campion, trebuie să reveniţi mereu la faptul că acest lucru poate fi realizat doar prin adăugarea măsurilor potrivite de inteligenţă la o doză mare de voinţă. Toate celelalte trăsături aduc doar un mic plus la total. Pe măsură ce numărul acestor caracteristici creşte într-un porumbel, cu atât devine mai are şansa de a avea un campion adevărat pentru a-l înscrie în competiţie. Nu pot să o spun sufiecient de des: trebuie să ne străduim constant să obţinem capacitatea de a recunoaşte şi evalua trăsăturile care sunt în strânsă legătură cu capacitatea atletică. Asta înseamnă: exersaţi, exersaţi şi exersaţi încă o dată! Oriunde şi oricând putem, trebuie să examinam porumbei de calitate superioară şi apoi să îi comparăm mental cu porumbeii din crescătoria noastră şi în cele din urmă, prin experienţă, vom dobândi această capacitate.”

 

 

Share

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri.