+04 0725 928 653
     
Autentificare / Cont nou / Cos:   0 produse

Căbău Florian : 2 International Maraton World Best Pigeons 2022

           

            Inca de la infiintare, categoria World Best Pigeons a fost cu lipici pentru crescatorii romani care au reusit de la prima editie sa puncteze in primele locuri ale clasamentului

         In acest an, competitia World Best Pigeons a fost cu noroc pentru crescatorii romani, si astfel dupa centralizarea rezultelor obtinute in Campionatul National la categoria maraton, acestia au ocupat primele 3 locuri in clasamentul international.

         Crescatorul care a reusit sa ocupe locul 2 International in clasamentul World Best Pigeons, este nimeni altul decat binecunoscutul Căbău  Florian, o prezenta nelipsita pe podiumul national din ultimii 10 ani in Romania.

Căbău Florian locuieste in Judetul Timis, localitatea Lovrin, o localitate greu supusa incercarilor de-a lungul timpului, fiind la un pas de depopulare, ca apoi sa fie data cadou generalului Anton Lipthay pentru merite deosebite impotriva luptei cu turcii. In timp aceasta si-a recapatat farmecul, iar astazi reprezinta o zona cu o puternica incarcatura istorica, mai ales prin prisma castelului ce poarta numele aceluiasi general.

Povestea crescatorului nostru a inceput in anul 1980, moment in care a inceput sa concureze porumbeii voiajori si de atunci, o face neincetat.

Inca de la inceput a abordat toate categoriile de distanta, reusind pana in prezent sa castige tot ce era de castigat, insa in ultimii 3 ani a hotarat sa puna accent pe categoriile de lunga distanta.