+04 0725 928 653
     
Autentificare / Cont nou / Cos:   0 produse

Sergiu Stoin, rezultate fantastice în 2018!

Din inima Banatului, Timisoara, Sergiu Stoin a uimit o ţară întreagă anul trecut cu rezultatele absolut fantastice ale porumbelului 870524/2015: Loc 1 National Viteza Maturi 2018, cu punctaj record in Romania (2,13 puncte penalizare), şi Locul 4 - categoria SPORT "A" SHORT DISTANCE la Olimpiada desfăşurată week-endul trecut în Polonia. Şi acestea nu sunt singurele titluri obţinute de crescătorul timişorean în 2018. Aceaşi pasăre, un mascul cu calităţi unice în peisajul columbofil românesc, i-a adus lui Stoin un al doilea titlu de Campion Naţional, la secţiunea Palmares Viteză 2017-2018. 


Al treilea titlu naţional în anul 2018 a fost câştigat la categoria Crescător Viteză, în timp ce al patrulea titlu naţional a fost obţinut la categoria AS Naţional maturi, acolo unde a strălucit masculul cu seria 819029/2015. Un astfel de palmares la nivel naţional, obţinut într-un singur an, reprezintă, fără îndoială, un vis pentru orice columbofil din România şi nu numai!„Încă de mic copil eram fascinat de porumbei, primele păsări le-am cumpărat din piaţă la vârsta de 9 ani... Ulterior, cu trecere anilor, am cunoscut un prieten, Aurel Lupăştean, care m-a sfătuit să mă înscriu la Asociaţia Columbofilă „Voiajorul Timiş“, pentru a fi un membru columbofil cu „acte în regulă“ şi pentru a putea participa într-un cadru organizat la competiţiile columbofile. Acest lucru se întampla în toamna anului 2011, iar doar un an mai târziu am reusit să iau prima cupă judeteană la categoria AS Fond maturi cu femela RO 316471/09, respectiv Locul 2, în condiţiile în care doar 2 porumbei din judet au reusit această nomă. Toate categoriile sunt frumoase în felul lor, dar slăbiciunea mea sunt zborurile de o zi, în special viteza, dar şi demifondul şi generalul“, povesteşte Sergiu Stoin.

În prezent, columbofilul timişorean deţine în voliera sa porumbei proveniţi de la crescători importanţi din ţară şi de peste hotare, precum Cosmin Olteanu, Stanescu-Dobre, Piet Manders, Eijerkamp, Dirk Van Dyck, Jan v.d. Pasch, Peter v.d. Merwe şi Frederick Philippe. 

„Cei mai importanti porumbei din crescătoria mea sunt acei porumbei care reuşesc să ocupe locuri de varf, să claseze cât mai în faţă, să îmi aducă trofee şi, bineînţeles, să şi reproducă la rândul lor păsări de valoare, lucru pe care ni-l dorim cu toţii!“, subliniază Stoin. Ca o dorinţă personală, Sergiu Stoin subliniază că speră ca, în curând, şi de columbofilii români să se vorbească la fel de frumos precum se vorbeşte despre colegii din Belgia şi Olanda pentru că „la noi în ţară, columbofilia ia amploare de la an la an, iar rezultatele pe care le obţinem la Olimpiade sunt numeroase şi importante!“. 
Share